Ostředecký Votvírák 2017 vyhrál Dohnal, náš Menz skončil druhý

 

Ostředečtí stolní tenisté uspořádali v sobotu 23. září na sále ostředecké restaurace 4. ročník turnaje ve stolním tenise Ostředecký Votvírák, který je určen pro hráče OP Benešovska a neregistrované.  Konkurence se sešla i letos velká. Na sále panovala celý den velmi příjemná a přátelská atmosféra.

Ráno se v ostředecké „pinčesové aréně“ sešlo 30 hráčů, včetně jedné ženy, z 8 klubů, které nejprve čekala skupinová fáze. Osm nejvýše postavených z regionálního žebříčku Benešovska za sezónu 2016/17 bylo nasazeno do čela jednotlivých skupin. O dalším složení skupin rozhodl los.

Nejlepší dva hráči z každé skupiny postoupili do hlavního pavouka, ostatní si to rozdali v pavouku útěchy. V řadě skupin musel rozhodnout o konečném pořadí až počet získaných míčků ze všech zápasů. Oba pavouky se dohrávaly až do určení celkového pořadí.

Finále pavouka útěchy přineslo souboj mezi domácími hráči Martinem Vosátkou a Petrem Stanovským. Z výhry 2:1 na sety a malého soudku piva se radoval Vosátka. 

Mezi nejlepší osmičku hlavního pavouka se probojovalo šest nasazených – Jaroslav Dohnal (1.), Vladimír Růžička (2.), Jakub Houdek (5.), Jiří Hrazdíra (6.), Petr Jíša (7.) a Christian Kratochvíl (8.), dále nenasazení Pavel Šramota a domácí František Menz, černý kůň turnaje.

Třetí místo vybojoval Vláďa Růžička z Divišova, který přehrál 3:1 na sety benešovského Jiřího Hrazdíru.

Ve finále se utkal Jarda Dohnal s Frantou Menzem. Zápas nabídl pěkný ping-pong a často se ozýval potlesk přihlížejících. Z turnajového vítězství se podruhé v jeho krátké historii po výhře 3:1 na sety radoval Dohnal. Na našeho Frantu Menze tak zbyla stříbrná medaile, což je ale vzhledem k jeho dlouhé herní pauze, výborný výsledek.

Velmi dobrého výsledku dosáhli i další dva ostředečtí hráči – Standa Měchura (9.) a Roman Žydyk (10.).

Nejlepší trojice si z Ostředku odvezla speciální medaile a dárkové koše. Vítězný Dohnal získal do svého držení na jeden rok velký putovní pohár. Hráči na 4. až 10. místě obdrželi malou sošku stolního tenisty.

Poděkování patří p. JUDr. Tammemu, který se zhostil role zapisovatele a panu Lukešovi, nájemci ostředecké restaurace za bezplatné poskytnutí sálu pro uspořádání turnaje.     

Turnaj byl pro všechny hráče velmi dobrou přípravou na blížící se začátek nové sezóny (1.kolo se hraje již v pátek 6. října). Děkujeme všem zúčastněným za účast. 

 Přehled zápasů ve skupinách

Pavouci

Konečné pořadí turnaje 


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci