Akce "Vyčištěno" v Třemošnici

Tato akce se konala v sobotu 16. dubna 2016. Sraz byl v 8.30 hodin na návsi. Sešlo se nás celkem 37. Co se bude dělat, jsme si stanovili již v pátek 8. dubna na veřejné schůzi. Měli jsme strach, jaké bude počasí, to nám ale v sobotu přálo.

Vzhledem k tomu, že v pátek pršelo, nemohlo se natírat. Dřevěný plot okolo kapličky jsme ale zbavili starého nátěru. Natřeme ho, až plot vyschne. Ještě natřeme i plůtek kolem křížku na louce pod p. Fr. Jíšou. 

Navezli jsme hlínu na náves, kde byl dříve otevřený kanál. Srovnali jsme povrch do roviny a zaseli trávu. Totéž jsme udělali i u rybníčka. Jedni zametali chodníky a náves, druzí sbírali odpadky ve škarpách směrem na Ostředek a k Divišovu. Další skupinka pracovala na vylepšení kluboven v bývalém obchodě. Vymalovali jsme, umyli okna, vyprali záclony a sestavili nábytek, který jsme dostali darem. Uklidili jsme a umyli okna v autobusové zastávce. Zabudovali jsme stojan na „Malovanou mapu“, nadělali a nařezali dříví na zimu.   Navíc se vyčistil otevřený kanál, který vede vesnicí.

Všechny účastníky potěšil oběd – řízek s chlebem a kyselou okurkou. Poobědvali jsme všichni společně v parčíku a měli radost z dobře vykonané práce. 

 

Marie Smítková

foto: Zlata Krosnářová

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci