Komunitní plánování v obci Ostředek pro rok 2014 - 2020

Na programu bylo kolem 20 bodů, které se týkaly rozvoje v obci. Především toho, co by se dalo v budoucnu změnit, zlepšit nebo vybudovat, vymyslet apod.

Mezi body, u kterých jsme se nejvíce pozastavili, patřili komunikace, obslužnost v obci (kanalizace, plynofikace, vodovod), rekonstrukce a výstavba budov nebo úprava sportovišť.

Společně jsme hledali nejen negativa, ale snažili jsme se uvědomit si i to, co zde funguje, čím jsme oproti jiným obcím ve výhodě (např. máme zde mnoho splků, lékař je zde 2x týdně, máme obchod, koná se zde mnoho kulturních a spotovních akcí) nebo na co můžeme být pyšní a co můžeme nabídnout turistům.

Důraz jsme samozřejmě kladli především na to, co zde chybí. Patřila by sem pro příklad oprava některých komunikací, doplnění dopravního značení, řešení naplněné kapacity ČOV, výstavba nové hasičské zbrojnice aj. To vše je nutné zapracovat do strategie rozvoje obce pro budoucí roky, aby bylo možné žádat o dotace.

Děkujeme všem zúčastněným, kteří přišli a pomohli při společném plánování. Zvláštní dík patří Miroslavu Kratochvílovi, který zasedání vedl.

 

Renáta Lokajíčková

Příloha: 201466105113168469.pdf

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci