6. října se v Ostředku uskutečnila slavnostní mše svatá s žehnáním zrekonstruované kapli sv. Jana Nepomuckého biskupem Mons. Václavem Malým

Při této velké příležitosti byl žehnán i nový obecní prapor a občanům byl také představen nový obecní znak.

Slavnostní mše začala v neděli 6. října v 11:30. Nastoupená jednotka Sdružení dobrovolných hasičů Ostředek pod vedením Františka Nerada připochodovala do kaple sv. Jana Nepomuckého s novým obecním praporem a znakem.

 

 

Měli jsme tu čest přivátat u nás v kapli biskupa Mons. Václava Malého. Mši sloužil společně s knězem Martinem Janatou z farnosti Poříčí nad Sázavou. Biskup požehnal zrekonstruované kapli sv. Jana Nepomuckého.

 

 

Na konci mše požehnal i novému obecnímu praporu.

 

 

Starostka obce Ostředek Klára Škvorová představila občanům nový obecní znak. Ten byl vyhotoven Mgr. Janem Tejkalem.

 

 

Po skončení mše si Mons. V. Malý potřásl se všemi pravicí. Na mši přijelo mnoho lidí i z okolních vesnic.

 

 

Jednotka dobrovolných hasičů pak společně se starostkou K. Škvorovou a místostarostou Mgr. P. Zemanem doprovodili nový obecní znak a prapor na Obecní úřad v Ostředku.

 

 

Po mši následovala oslava v parku proti zámku. Zde byl připraven taneční parket. K tanci a poslechu hrála dechová kapela Vranovanka.

 

 

Členové o.s. Cesta pro venkov přichystali soutěže pro děti.

 

 

Nechyběl zde ani skákací hrad.

 

 

Hlavním bodem programu pak byla soutěž o nejlepší koláč, které se zúčastnilo 23 soutěžících. Ochutnávalo se a hodnotilo, následně pak mohl každý udělit až 3 hlasy. Místní ženy (a 1 muž) napekly koláče, buchty, bábovky a jiné sladké pečivo, oči jenom přecházely.

 

 

Ti nejlepší byli oceněni zapékací formou, moukou, stěrkou a květinou, ale cenu dostali všichni zůčastnění.

 

 

Slavnost se velmi vydařila, počasí přálo, lidí přijelo hodně a doufáme, že se také všichni dobře bavili.

 

 

Za obec Ostředek

Bc. Renáta Lokajíčková, DiS.

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci