Divadelní večer v Ostředku

Ostředečtí sokolové připravili na sobotu 12.listopadu slavnostní večer, který byl věnován připomenutí dvou zdánlivě spolu nesouvisejících výročí – 165-ti let od narození nejslavnějšího ostředeckého rodáka – českého národního básníka Svatopluka Čecha a především pak připomenutí stoleté historie ochotnického divadla v Ostředku.

Večer a jeho program se nerodil vůbec snadno. Původní záměr zahrnující i koncert sboru z Kondrace a loutkové divadlo pro děti musel být  zredukován, protože sokolové neuspěli se žádostí o krajskou dotaci a podporu nenašli ani nikde jinde.

Když už vše bylo připravené, plakáty a programy vytištěné, tak 10 dní před akcí ochotníci z Načeradce domluvené představení odřekli.

Po úvodním slovu předsedy TJ Sokol Marka Škvora, herec Petr Vobecký stručně připomenul život nejslavnějšího ostředeckého rodáka Svatopluka Čecha a zarecitoval jeho báseň Dosti nás ze sbírky Jitřní písně. Poté seznámil přítomné diváky se stoletou  historií amatérského divadla v Ostředku, které převážně provozovaly spolky nesoucí jméno Svatopluk Čech ve svém názvu.

Po tomto krátkém úvodu už bavila téměř zaplněný sál ostředecké restaurace divadelní komedie Jiří Cinkeise „Mlč! A když mluvíš, nežvaň!“ v podání jeho Divadlo Kocábka.

Večer se dle závěrečného aplausu i ohlasů diváků vydařil. Výtěžek z něj je určen na financování ostředeckého sportu.

Divadlo se po mnoha letech vrátilo do Ostředka a tradice pravidelných podzimních divadelních představení byla založena.

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci