Ostředecký pomník padlých za I.SV a jeho okolí dostal nový důstojnější kabát

U příležitosti 92. výročí znovuobnovení české státnosti a vzniku Československé republiky dostal ostředecký pomník padlých za první světové války a jeho okolí nový a důstojnější kabát.

V rámci akce se opravil pomník, pročistil parčík kolem pomníku, ořezali se větve na lípách nad pomníkem a bylo postaveno zcela nové oplocení. Nově se na prostranství před pomníkem, které si dříve pletli někteří občané s parkovištěm, vybudoval chodník ze zámkové dlažby.

Opravu pomníku provedla firma Kamenictví Petr Záruba z Divišova a stavební práce pak místní stavební firma Vl. Marouška. Obě firmy vyhrály výběrové řízení.

Suma celkových nákladů za rekonstrukci činila 256.845Kč.  Na akci byla přidělena účelová dotace z rozpočtu Středočeského kraje z Fondu kultury a obnovy památek ve výši 240 000,- Kč.

 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci