Vánoční besídka v Ostředku

Občanské sdružení Cesta pro venkov za podpory Obecního úřadu Ostředek dnes odpoledne uspořádalo v sále místní restaurace vánoční besídku, které se zůčastnilo několik desítek dětí v doprovodu svých rodičů, prarodičů, tet a strýčků.

Prvním úkolem příjemného odpoledne bylo vyrobit z papíru barevný řetěz či nějakou ozdobu a tak všichni bez výjimky střihali a lepili, aby se později vytvořil jeden dlouhý společný řetěz, kterým se ozdobil připravený vánoční stromeček.

Než se však stromeček začal zdobit, všichni si za doprovodu Šárky (housle) a Radka (kytara) Patrných zazpívali koledy, děcka si pouštěla lodičky z ořechových skořápek se svíčkou nebo si mohla malovat na sádrové andílky či medvídky, rozkrajovala se jablka, zkrátka se dětem ukazovalo, jaké jsou české vánoční zvyky a tradice, což je v dnešní době plné globalizace velmi dobře. 

Na každého malého účastníka besídky čekal pod ozdobeným stromečkem dárkový balíček s ovocem a sladkostmi.

Na závěr přišlo organizátory dopředu avizované překvapení. U stolů se vytvořili skupiny, každá obdržela papírový balónek s úkolem na něj namalovat nebo napsat vzkaz pro Ježíška. Když bylo domalováno, vyrazilo se ven a balónky se vzkazy se vypustili k nebesům.

Besídka byla zakončena prskavkami.

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci