Komponovaný komorní koncert v zámecké kapli

V neděli odpoledne uspořádala obec v zámecké kapli komponovaný komorní koncert s připomenutím 180.výročí od narození Václava Červinky, který v Ostředku strávil část svého života.

Hudební program obstaralo trio interpretů: Eva-Maria Tockner (flétna), Jan Ždánský (violoncello) a Jiřina Marešová (varhanní pozitiv).

Emeritní ředitelka Muzea Antonína Dvořáka - paní PhDr. Jarmila Tauerová stručně zmínila život Václava Červinky a přečetla úryvek z jeho díla "U kolébky Sokola", v němž autor vzpomínal na začátky Tělocvičné jednoty Sokol.

Pozvání přijal pan Václav Macháček-Rieger, majitel zámku Maleč, který je přímým potomkem rodu Červinků a Riegerů (a tedy rovněž i Františka Palackého), který rovněž pohovořil o Václavu Červinkovi a vysvětlil příbuzenský vztah k Červinkovým. Václav Červinka byl jeho prastrýcem.

Poděkování patří pánům Pechům za poskytnutí kaple pro pořádání koncertu.


IMG 8987

IMG 8995

IMG 9004

IMG 9005

IMG 9006

IMG 9007

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci