Vyčištěno v Ostředku, Třemošnici a Mžižovicích dne 22. dubna 2023

V sobotu 22. dubna 2023 proběhla úklidová akce Vyčištěno. Uklízelo se v Ostředku, Mžižovicích a v Třemošnici. V Ostředku byl kompletně vyplet prostor u pomníku Padlých a zameteno jeho okolí. Dále bylo zameteno parkoviště před restaurací a před hasičskou zbrojnicí a sokolovnou. Přebytečný štěrk byl použit na vyrovnání plochy pro parkování u hřiště. Kolem hlavních a místních komunikací byly sebrány a vyvezeny odpadky. Ve Mžižovicích byla uklizena náves. Také byly vyčištěny okapy márnice a zanesené kanály při hlavní silnici v Ostředku. Hlavní silnice a parkoviště před restaurací bylo umyto hasičskou cistérnou.

V Třemošnici se na akci vyčištěno sešlo 36 dospěláků a pár dětí. Společně zvládli doplnit dláždění ploch pod kontejnery na tříděný odpad, doplnit stávající dlažbu pod kontejnery na straně u Uršiců/Vosádků, zarovnat živé ploty okolo kapličky, okolo pomníčku nad Třemošnicí, půdokryvných křovin okolo kontejnerů, posekat trávník na obecních plochách (náves, kolem návsi, podél silnice k brodu), pořezat a uklidit dřevo u obchodu, natřít lavičky v aleji, uklidit kapličky, odstranit mech a travnatého plevele na návsi, u autobusové zastávky a na chodníku k Luzumům, na mostku, vyčistit okolo/podél příjezdových cest do Třemošnice, uklidit okolo posezení v aleji, opravit lavičky pod lípou, důkladně úklidit autobusové zastávky, výměnit koberce ve velkém sále a zdemontovat poslední mříž na bývalém obchodě. 
  

Po skončení této akce proběhl společný oběd v místní restauraci. Panu Lukešovi děkujeme za jeho přípravu.

Zúčastněným děkujeme a těšíme se na setkání při další společné akci.

Michaela Nedvědová

Akce vyčištěno foto 1 uklid pred restauraci

Akce vyčištěno foto 2 uprava parkovistě u hřiště

Akce vyčištěno foto 3 uprava parkovistě u hřiště

Akce vyčištěno foto 4 deti v hasičském autě

Akce vyčištěno foto 5 uklid pred restauraci hasičské auto

Akce vyčištěno foto 6 uklid pomníku padlých

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci