Ostředečtí fotbalisté vyhráli Pohár OFS Benešov

Sokol Ostředek – FK Týnec n/S  1:1 (1:0), 5:3 na penalty

Branka: Florián – Skalický

Sestava: Malý Tomáš – Veselý Vladimír, Schärfer David, Uršic Lukáš, Nepraš Zdeněk – Svoboda Tomáš (86. Nerad František, 88. Procházka Libor), Florián Petr, Hanibal Ondřej, Sidor Eduard – Šimáček Pavel (55. Vildman Ondřej) – Horák Jakub (73. Rezek Jaroslav)

K dispozici na střídačce dále byli: Krejcárek Kamil a Fiala Ladislav


Týden před samotnými oslavami uplynulých 60. let od založení TJ Sokol Ostředek se uskutečnil paradoxně jeden z největších zápasů celé historie Sokola Ostředek. Naše mužstvo se utkalo ve finále poháru OFS s Týncem nad Sázavou, který v minulosti hrál řadu let i divizi. Po jedinečné vítězné jízdě pohárem, kdy jsme dvakrát porazili i vedoucí tým okresního přeboru Křivsoudov, jsme si mohli užít zaslouženou odměnu v podobě výjimečného utkání a měli možnost zabojovat o trofej, jejíž fyzické velikosti se zatím žádná předešlá ani nepřiblížila. Punc výjimečnosti tomuto utkání dodalo OFS, když po drobné intervenci našeho výboru rozhodlo o přesunutí finále poháru na stadión v Benešově. Zde se utkání odehrálo se všemi náležitostmi velkých zápasů, došlo i na předzápasový program, slavnostní nástup s dětmi či výměnu vlaječek. OFS patří velké díky za přípravu finále.

Důležitost utkání si všichni uvědomovali, a tak i když se hrálo v týdnu, byla účast velmi dobrá. Trenér měl možnost vybírat z 17 hráčů. Velká škoda byla, že zranění bohužel nedokázali doléčit Milan Škvor, Zdenda Měchura a Honza Štěch. Ti by si za své výkony v celé sezóně zasloužili nastoupit. Jinak ale mohl Borina postavit veskrze to nejlepší. V bráně nastoupil Tomáš Malý. Ve středu obrany spolu kooperovali David Scharfer a Lukáš Uršic. Pravého obránce hrál Zdenka Nepraš a vlevo pak Láďa Veselý. Ve středu zálohy nastoupili Petr Florian a Ondra Hanibal. Na krajích byli rychlíci Tomáš Svoboda a Eda Sidor. Lehce vysunutý ze středu zálohy nastoupil Pavel Šimáček a na samotném hrotu útoku pak Kuba Horák.

Skvěle připravené hřiště v Benešově přímo vybízí k tomu si zápas užít. Týnec má mladé fotbalové mužstvo a bylo jasné, že na velkém hřišti nás čeká spousta práce. Museli jsme se vyrovnat s rychlostí soupeře a dobrým napadáním se snažit nedat soupeři příležitost rozehrávce. V prvním poločase se nám to dařilo, nepustili jsme soupeře do většího tlaku a dokonce jsme si vypracovali několik slibných šancí. V 15. minutě jsme se pak dostali do vedení. Rozehraný roh se dostal zpátky ke Zdeňkovi Neprašovi, který poslal střílený centr do vápna. Zde se po pár odrazech nejlépe zorientoval kapitán Petr Florian a poslal míč z první k tyči - 1:0. Ve 30. minutě se ještě dostal k velké šanci Pavel Šimáček, ale míč se mu nepodařilo nasměrovat do branky. Týnec spíše hrozil centry ze stran, ale většina z nich nenašla svého adresáta a pouze prosvištěli naším vápnem. Poločasové vedení 1:0 se nám podařilo udržet.

Do druhého poločasu jsme nastoupili odhodlaní, ale v průběhu již bylo vidět, že nám trochu docházejí síly. Týnec nás dostal pod velký tlak a my jsme se prakticky celý druhý poločas museli bránit. Přečkali jsme několik velkých příležitostí soupeře a dvakrát nás dokonce zachránila branková konstrukce. Naše největší šance pak přišla v 70. minutě. Petr Florian se dostal k samostatnému úniku, ale bohužel neproměnil. To byla velká škoda, mohlo být prakticky rozhodnuto. Nakonec soupeř srovnal v 80. minutě po rohovém kopu, když se hlavou k tyči trefil Skalický. Remízový stav se nám pak podařilo do konce utkání s vypětím všech sil udržet.

Rozhodnout se muselo v penaltové loterii. První šel kopat Petr Florian a s přehledem proměnil, po něm byli úspěšní i David, Zdenka Nepraš a Lukáš Uršic. Ve čtvrté sérii pak přišla velká chvíle Tomáše Malého. Tomáš si hezky počkal na brankové čáře a vystihl slabý kop doprostřed branky od týneckého hráče. Rozhodnutí na svých kopačkách tak měl poslední exekutor Ondra Vildman. Ondra se podíval doleva a svůj kop namířil neomylně k pravé tyči a my jsme mohli propuknout v euforii.

Vítězem Poháru OFS 2021/2022 je SOKOL OSTŘEDEK !! Více není třeba dodávat. Všem klukům patří obrovský dík za neuvěřitelnou vítěznou cestu celým pohárem a skvělou reprezentaci ostředeckého fotbalu. Jako vítěz okresního poháru máme právo zahrát si v další sezóně krajský pohár.

Kamil Krejcárek

Videozáznam zápasu můžete shlédnout zde: https://app.veo.co/matches/20220615-pohar-ofs-benesov/


DSC 0909

DSC 0907

DSC 0914

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci