Parkování na zelené vegetaci u cest v Ostředku

Vážení spoluobčané,

poslední dobou se v obci stále více rozšiřuje nešvar v podobě parkování u cest, na zelené vegetaci u komunikací či na veřejných prostranstvích a také na části komunikací s červenou zámkovou dlažbou, která označuje "chodník" pro chodce.

Zákon o provozu na pozemních komunikacích upravuje kromě jiného parkování na silniční vegetaci. Podle něj na ní řidič nesmí zastavit ani stát, pokud to není povoleno místní úpravou provozu na pozemních komunikacích. Silniční vegetací se rozumí příslušenství dálnice, silnice nebo místní komunikace.

Nikdo by neřešil nějaké zastavení na pár minut, ale dlouhodobé stání je, jak bylo výše uvedeno, jednak v rozporu s platným zákonem, ale také zúžuje průjezdnost komunikací a braní zimní údržbě. Dalším negativním efektem je skutečnost, že ze zelených ploch se stávají místa pokrytá bahnem, která působí velmi nevzhledně a hyzdí naši obec.

Touto cestou bychom vás chtěli zdvořile požádat, abyste u cest, na zelené vegetaci či na červených plochách ze zámkové dlažby dlouhodobě neparkovali. 

Pokud by se situace nezlepšila, bude muset obec začít řešit situaci jiným způsobem. 

Předem děkujeme! 

OÚ Ostředek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci