Sokolský den - fotbalové turnaje Prologis 2021

PLD LOGO COLOR3x

V sobotu 26. června uspořádala TJ Sokol Ostředek v pořadí již jedenáctý Sokolský den. Hlavním partnerem letošního ročníku, který byl jako tradičně vyplněn turnaji malých fotbalistů a fotbalistek, se stala společnost Prologis Czech Republic LXIX s.r.o.. Vedle významné finanční podpory dodala také potištěná pamětní trička pro všechny aktéry (děti a pořadatele). Velice děkujeme za podporu. Akci podpořila také obec Ostředek, SPZV Ostředek, a.s., JOMA, časopis X-Football a OFS Benešov, kterým rovněž děkujeme.

Na zelené pažitu se sešlo více jak osm desítek malých fotbalistů a fotbalistek. Souběžně se hrály dva turnaje – pro mladší přípravku (ročníky 2012 a mladší) a mini-přípravku 3+0 (ročníky 2014 a mladší).

V kategorii mladších přípravek zápolilo 6 týmů. Vedle našeho sdruženého celku se Sázavou, to byly družstva z Teplýšovic, Krhanic, Soběhrd, Divišova a Chocerad. Nejprve se hrálo ve skupinách po třech. Vítězové skupin postoupili přímo do semifinále, druhé a třetí celky spolu hrály křížem čtvrtfinále.

Náš tým velmi mile překvapil. V prvním zápase si hladce poradil se Soběhrdy, v druhém s Krhanicemi sice přišli o výhru těsně před koncem, ale v následném penaltovém rozstřelu si zajistili přímý postup do semifinále. Druhou skupinu suverénně ovládli Teplýšovice.

Ve čtvrtfinále se radovaly oba týmy ze skupiny B – Chocerady a Divišov, který se stal semifinálovým soupeřem našich špuntů. Našim se vydařil první poločas, vedli 2:0 a to je ještě sudí připravil o třetí branku nešetrným nepočkáním s poločasovým hvizdem na dokončení rozjeté akce. Střela z půlky hřiště skončila v síti krátce po jeho hvizdu. V druhé půli nám divišovští vstřelili tři branky a šli do finálového souboje proti Teplýšovicím.

Ostředecko-sázavští špunti hráli „jen“ o pohár za třetí místo proti Choceradům. Úvod zápasu se jim vůbec nepovedl. Prohrávali již 0:3, ale nevzdali se, dokázali vyrovnat a v závěrečných sekundách opět srovnali 4:4. Třetí místo v penaltovém rozstřelu vybojovali choceradští. Naši špunti si však za své vystoupení zaslouží velkou pochvalu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ostředecko-sázavská mladší přípravka

Zleva: Vojta Špalek, Barča Bartošová, Domča Špalek, Fanda Jindrák, Maty Nedvěd, Kačka Klusová a Kuba Urban

Vpředu leží zleva: Štěpán Kyselka a Kryštof Buben

Vzadu trenér Eda Špalek

Finále bylo jednoznačnou záležitostí Teplýšovic, které nedaly Divišovu pražádnou šanci pomýšlet na turnajový triumf.

První tři týmy vybojovaly poháry. Medaili, dětské šampaňské a spousty sladkostí si domů odnesl každý účastník turnaje. Každý tým obdržel jeden nový míč značky JOMA velikosti č.3.

Tříčlenná jury vybrala za nejlepšího hráče turnaje teplýšovického Tomáše Starostu. Nejlepším gólmanem byl určen Víťa Bumbálek z Divišova. Střelcem turnaje byl s 15 góly (včetně dvou penalt) domácí František Jindrák. Všichni tři získali sošku, fotbalový míč JOMA, šampaňské a dvě knihy o fotbale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zleva: Fanda Jindrák, Tom Starosta, Víťa Bumbálek a Maty Eichler

Nejmladší účastník celé akce - Matěj Eichler z Teplýšovic, získal velkou čokoládu a lahev dětských bublinek.

Přehled výsledků - mladší přípravka 4+1

Turnaje mini-přípravky se účastnilo 8 týmů (po dvou z Teplýšovic, Chocerad, Krhanic a Ostředku/ Sázavy). Hrálo se na dvou malých hřištích ve spodní části hřiště. Nejlépe si vedli hráči z Teplýšovic.  První tři týmy získaly poháry, každý hráč/hráčka medaili a sladkosti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ostředecko-sázavská minipřípravka

Zleva:Vláďa Pokuta, Pavel Šarbach, Andělka Stanovská, Luky Čížek, Filda Čech, Miky Stanovský a Štofík Bartoš

Vpředu leží Honza Hejný

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aktéři turnaje minipřípravek

Přehled výsledků - minipřípravka 3+0

Sokolský den se velmi vydařil! Nevyplnila se deštivá předpověď, naopak po celou dobu svítilo sluníčko.

Děkujeme všem, kteří pomohli s přípravou i průběhem celé akce!

Příští Sokolský den je plánován na sobotu 25. června 2022 a oslavíme na něm 60 let existence naší TJ a současně 55 let ostředeckého fotbalu.

TJ Sokol Ostředek


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sokol Teplýšovice

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JAWA Divišov

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SK Chocerady

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sokol Krhanice

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FK Soběhrdy


P1010237

P1010239

P1010240P1010245

P1010246

P1010247

P1010254

P1010259

P1010260

P1010262

P1010264

P1010271

P1010272

P1010275

P1010276 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci