Ostředek se stane přestupním uzlem Intergrované dopravy Středočeského kraje

Vážení spoluobčané,

 

naše obec již několik let jedná s IDSK ve snaze zajistit propojení obce s autobusy PID, které končí v nedaleké Sázavě či Choceradech.

Velmi nás těší, že vás můžeme informovat, že se Ostředek díky své poloze stane v brzké době autobusovým přestupním uzlem integrované dopravy SČK, přes který povede několik nových linek a obec tak bude mít dobré spojení Prahy i dalších měst.

Od 1.května se plánuje zavedení nové linky 546 (Benešov - Ostředek - Sázava - Uhlířské Janovice). Tato linka by v Ostředku garantovaně navazovala na expresní linku 402 Praha - Zruč n/S (od 1.7. pak i dále přes Zbraslavice do Čáslavi).

Od 1. července by měla být zavedena nová linka Chocerady - Ostředek - Třemošnice - Divišov - Vlašim, která bude v Ostředku navazovat na již provozované linky 402 a 546.

Počítá se také o protažením linky Benešov - Čakov až do Ostředku, kde by byla rovněž zajištěna návaznost na výše zmíněné linky.

 

Ing. Marek Škvor,  starosta obce 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci