Sportovní kynologie - nácvik obran v Ostředku dne 16.9.2020

Dne 16.9.2020 proběhl na hřišti TJ Sokol Ostředek, nácvik obran - Sportovní kynologie.

Za možnost tohoto tréninku, bychom chtěli všichni poděkovat vedení TJ a správci areálu.

Já sám za sebe mnohem víc, protože mám umožněn občasný trénink, který nám pomohl svým dílem k letošnímu vítězství na Mistrovství světa CMBF ve Francii – Vulbas, k získání 1. místa a druhé nejlepší obraně celého MS, kde se jelo 40 účastníků z 10 zemí.

Proč fotbalové hřiště? Závody typu MČR a MS probíhají právě na podobných hřištích, kde si pes zvyká na velký prostor a jiné prostředí.

Obran na ostředeckém hřišti se zúčastnilo několik plemen: německý ovčák, boxer, beauceron, briard a maliňák. A to i v různých stupních výcviku.

Podle reakce diváků, bylo i znát, že některé situace u začátečníků byly i pro pobavení – holt začátky jsou těžké. Doufám, že bylo vidět, že zákusy, zadržení a hlídání figuranta, není o agresivitě psa, ale hře a zábavě. Je to něco podobného, jako přetahování s hadrem s Vašim psem u Vás doma. Jen to má trochu jiná pravidla.

U takto vycvičených psů, formou hry a nastavení pravidel, nevzniká zkratové jednání psa a bezdůvodného útoku na člověka, o kterých se toho už napsalo dost. Většinou se jedná o chybu majitele psa. Agresivního psa člověk pozná, ale u psa, který zaútočí ze strachu, je to horší. A přitom stačí tak málo. Věnovat psovi denně chvilku času, pozorovat jeho reakce na různé podněty anebo projít obyčejným základním výcvikem. Samozřejmě se to týká hlavně větších plemen, i když…..není na škodu i pro malé kotníčkáře.

Pokud bude možnost dalšího tréninku a byl by zájem se na nás přijít podívat, budeme rádi a můžeme přidat i ukázku poslušnosti a dalších cviků.

Ještě jednou moc děkujeme.

Michal Pecina a černej chlup Jack Sparrow BBB 

foto: nácvik obran

foto: nácvik obran

foto: nácvik obran

foto: nácvik obran

foto: nácvik obran

foto: nácvik obran

foto: nácvik obran

foto: nácvik obran

foto: nácvik obran

foto: z MS ve Francii

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci