Ostředecký Votvírák vyhrál potřetí Dohnal z Benešova

Šestý ročník turnaje Ostředecký Votvírák, který uspořádali místní stolní tenisté v sobotu 21. září na sále ostředecké sokolovny, již tradičně zahájil novou stolně-tenisová sezónu na Benešovsku. Konkurence byla největší v historii turnaje. Mezi 32 účastníky bylo sedm hráčů z krajských soutěží a řada dalších patřících do první čtyřicítky okresního žebříčku. Zastoupeno bylo celkem 7 klubů.

Ráno na účastníky čekala skupinová fáze. Šestnáctka hráčů s nejvyšším bodovým hodnocením ELO byla nasazena do jednotlivých skupin. O dalším složení skupin rozhodl los, který v pátek před turnajem provedl Petr Betuštiak.

Nejlepší dva hráči z každé skupiny postoupili do hlavního pavouka, ostatní si to rozdali v pavouku útěchy. Oba pavouky se dohrávaly až do určení celkového pořadí. 

Mezi nejlepší osmičku hlavního pavouka se probojovali jen nasazení – Jaroslav Dohnal (1.), Petr Betuštiak Petr (2.), Miroslav Zrcek (5.), Roman Žydyk (6.), Jakub Houdek (7.), Štěpán Nádvorník (8.), Vladimír Růžička (11.) a překvapivě i mladíček Martin Vaigl (12.), který bude v této sezóně hájit barvy ostředeckého áčka.  

Třetí místo získal benešovský Petr Betuštiak, který po velkém boji porazil „domácího“ Martina Vaigla v poměru 3:2 na sety. 

Aktéři zápasu o 3 místo - zleva - Betuštiak P. a Vaigl M.

Ve finále se utkal Jarda Dohnal s Mirkem Zrckem. Duel dvou benešovských hráčů nabídl zajímavý ping-pong a často se ozýval potlesk přihlížejících. Z již třetího turnajového vítězství se po výhře 3:0 na sety zaslouženě radoval Dohnal.

Finalisté - Dohnal  J. a Zrcek M.

Nejlepší trojice si z Ostředku odvezla speciální medaile a dárkové koše. Vítězný Dohnal získal do svého držení na jeden rok velký putovní pohár. Hráči na 4. až 10. místě obdrželi malou sošku stolního tenisty.

 

Finále pavouka útěchy přineslo souboj mezi divišovským Lubomírem Křížem a ostředeckým Petrem Vobeckým. Z výhry v poměru 3:0 na sety se radoval Kříž, který si tak domů odnesl dárkový koš. Na poraženého domácího hráče „zbyla“ láhev dobrého moravského vína. 

Finalisté pavouka útěchy - Kříž L. a Vobecký P.

Velmi dobrého výsledku dosáhli v silné konkurenci i další dva ostředečtí hráči – Martin Vosátka (11.) a Petr Stanovský (16.).

Nejlepší trojice si z Ostředku odvezla speciální medaile a dárkové koše. Vítězný Dohnal získal do svého držení na jeden rok velký putovní pohár. Hráči na 4. až 10. místě obdrželi malou sošku stolního tenisty.

Poděkování patří Marcele Kůrkové s Ivetou Řeháčkovou, které se postaraly o občerstvení hráčů během turnaje.   

Turnaj byl pro všechny hráče velmi dobrou přípravou na blížící se začátek nové sezóny (1.kolo se hraje již v pátek 5. října). Děkujeme všem hráčům za účast a OSST Benešov za dotaci na ceny.      


Přehled výsledků ve skupinách

Pavouci

Konečné pořadí


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci