Nohejbalový turnaj vyhráli pošesté týnečtí Šachisté

 

Šachisti Týnec

V sobotu 13. července uspořádala TJ Sokol Ostředek, z.s. na kurtu u fotbalového hřiště již devátý ročník nohejbalového turnaje trojic. Tradiční sportovního klání se těšilo velkému zájmu, zúčastnilo se ho rekordních 12 týmů. Dlouho to vypadalo, že přes nepříznivou předpověď počasí se déšť Ostředku vyhne, ale bohužel dorazil. Skupinovou fázi se ještě podařilo odehrát za sucha, vyřazovací boje se kvůli dešťovým přeháňkám hodně protáhly.

Týmy nejprve bojovaly ve dvou základních skupinách. Utkání ve skupině se hrála na jeden set. Nejlepší čtveřice z každé skupiny postoupila do čtvrtfinále.

Nabitou skupinu A vyhráli s přehledem hlavní favorité a obhájci vítězství Šachisti Týnec před dalším týneckým týmem Broučči, který byl nováčkem turnaje. Až třetí skončili Benešáci, kteří se netajili ambicemi na vítězství. Poslední postupové místo vybojovali díky výhře v derby s FC Holubárnou domácí Dědci II. Na mladíky z Maršovic zbylo poslední šesté místo.

V béčku kraloval tým Davida Luzuma – Divošáci, kteří si poradili i s Bratranci vedenými Martinem Vosádkou. Třetí místo obsadil další domácí tým Dědci I. Z postupu se radoval i benešovský tým bývalého ostředeckého hráče Martina Slavíka – MIJASLA. Dramatickou bitvu dvou dalších turnajových nováčků o nepostupové 5.místo lépe zvládli Sešívaní budoucího Ostřeďáka Petra Ištvana, kteří porazili 15:13 Hugísky vedené Nikolou Holubkovou.

První tři čtvrtfinále dopadla dle papírových předpokladů a postup do bojů o medaile si vybojovali týmy ze skupiny A. Poslední čtvrtfinále mezi domácími Dědky II. a Divošáky přineslo napínavý boj. Ostředečtí staří páni mladíkům zatápěli, v obou setech měli setbol, ale do semifinále šli nakonec po výhře (10:9, 10:9) Divošáci.

Již během posledního čtvrtfinále začalo pršet a na začátku prvního semifinále přišla velká průtrž. Turnaj musel být na dlouho dobu přerušen. Pořadatelům se za pomoci přítomných hráčů podařilo louže vymést a hřiště připravit tak, aby se mohlo pokračovat.

První semifinále přineslo zajímavý souboj mezi Šachisty a Benešáky, kteří už v minulosti spolu hráli i finále. Z výhry (10:8, 10:6) se radovali týnečtí hráči. V druhém semifinále nedali Broučci moc šancí Divošákům (10:4, 10:8).

Bronzové medaile zůstaly doma. Tým Davida Luzuma přes prohraný první set porazil v malém finále Benešáky (5:10, 10:7, 10:8).

Finálový zápas přinesl týnecké derby mezi Šachisty a Broučky. Zajímavé bylo, že oba týmy svým vzájemným duelem ve skupině ráno celý turnaj otevíraly.

Šachisté výhrou ve dvou setech (10:6, 10:5) obhájili loňské vítězství a připsali si na své konto šestou turnajovou výhru v devítileté historii turnaje.  

Nejlepší tři týmy si odvezli tradiční speciální ostředecké medaile a soudky piva věnované pořadatelem.

Konečné pořadí 

 

Přehled – skupiny

Vyřazovací pavouk


Šachisti

Broučči

Divošáci


Benešáci

 Dědci II

Bratranci

 

Dědci I

MIJASLA

FC Holubárna

Sešívaní

Maršovice

Hugísci


Foto: P.Chamrádová, P.Ištvan, M.Škvor, R.Kotil

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci