9.sokolský den v Ostředku

V sobotu 22. června uspořádal náš klub v pořadí již devátý ročník akce zvané „Sokolský den“, který byl i tentokráte věnován dvěma turnajům malých fotbalistů – 8. ročníku turnaje „O pohár starosty obce Ostředek – JOMA CUP“ pro mladší přípravky a 7. ročníku turnaje starších žáků „O pohár SPZV Ostředek a.s.“.

Na zeleném pažitu se prohánělo 113 malých fotbalistů i fotbalistek, kterým nezkazily radost z fotbalu ani rozmary počasí. Prvně nám nepřálo počasí a větší část dne pršelo. Při největším lijáku musely být oba turnaje dokonce na půlhodinky přerušeny. 

Turnaje mladší přípravky se zúčastnilo šest týmů – FK Kavalier Sázava, Sokol Zaječice, SK Chocerady, TJ Úročnice, Sokol Maršovice a domácí špunti. Dopoledne se hrála skupinová fáze. Z každé ze skupin postoupily první celky přímo do semifinále, druhé a třetí týmy spolu hrály křížem čtvrtfinále.  

Skupinu A ovládli suverénně choceradští hráči, kteří nastříleli ve dvou zápasech 24 branek a nenarazili na větší odpor. O druhé místo bojovali naši proti Maršovicím. Přes rychlý vedoucí gól Járy Kluse se z výhry radoval soupeř a zajistil si lepší pozici do čtvrtfinále.

V béčku obdobným způsobem kralovala Sázava. Druhé místo si bez větších těžkostí vybojovaly Zaječice, které porazily Úročnici.

Zatímco první čtvrtfinále mezi našimi a Zaječicemi byl jednoznačnou záležitostí soupeře, tak druhé mezi Maršovicemi a Úročnicí bylo velmi dramatické a o postupujícím rozhodly až penalty.

V semifinále potvrdily oba favorité papírové předpoklady, ačkoliv Chocerady definitivně zlomily odpor Zaječic až ve druhém poločase.

Zápas o 5. místo přinesl opakování zápasu mezi našimi a Maršovice. Naši dokázali reagovat na vedoucí gól soupeře Ráďou Špalkem, ale do půle se soupeř trefil znovu. Naši se nevzdali a opět Ráďa a za chvíli Jára Klus srovnali na 3:3. Po přestávce kvůli průtrži mračen jako by našim zvlhl prach, zatímco soupeř se trefil za záda Šími Kotila ještě třikrát. Naši tedy skončili šestí, ale za bojovný výkon si zaslouží velkou pochvalu.

V zápase o bronz měly více sil Zaječice, na úročnické tak zbylo nepopulární čtvrté místo.

Finálový zápas mezi Chocerady a Sázavou byl vrcholem turnaje. Sázava dokázala dvakrát srovnat vedení Chocerad. Všichni už se začali těšit na penaltový rozstřel. Ten odmítl choceradský Adam Střelka, který svou brankou rozhodl, že 1. místo a zlaté medaile poputují do Chocerad. Někteří hráči Sázavy finálovou prohru oplakali.

SK Chocerady - vítěz turnaje JOMA CUP 2019

Nejlepším střelcem turnaje se s dvanácti brankami po rozstřelu dvou hráčů se shodným počtem branek stal choceradský Jan Vlach. Nejlepším hráčem byl vyhlášen Dominik Sedláček ze Sázavy a titul nejlepšího gólmana získala zaječická Bára Smrčková. Každý z oceněných si odnesl sošku a dětské šampaňské.

Zleva: B. Smrčková, Jan Vlach a Dominik Sedláček

První tři týmy si z Ostředku odvezly obligátní poháry a medaile. Všechny týmy pak byly odměněny taškou plnou sladkostí, které věnoval Hotel Akademie Naháč a míči, které věnovala firma JOMA. 

Přehled výsledků

Tabulky

Play off


Starší žáci zápolili ve sedmém ročníku turnaje O pohár SPZV Ostředek a.s. Vedle dvou domácích týmů hrající pod názvem Ostředek / Sázava se v něm představili fotbalisté Sokola Maršovice, Sokola Struhařov a FK Trhový Štěpánov. Turnaj se hrál systémem každý s každým.

Ostředek / Sázava "B"

Naše béčko vstoupilo do turnaje velmi dobře. Nejprve v derby přehrálo áčko a pak zaskočilo favorizovaný Trhový Štěpánov. V dalších zápasech už ale bohužel vyšlo bodově na prázdno a vzhledem k menšímu počtu vstřelených branek při rovnosti bodů se Struhařovem obsadili neoblíbenou bramborovou pozici. Škoda stačila jedna výhra a naši by skončili minimálně druzí. Zápas s Maršovicemi měli dobře rozehraný vedli 2:1, ale soupeř jim pak nasázel tři góly.

FK Trhový Štěpánov - starší žáci - vítěz turnaje SPZV Ostředek CUP 2019    

Z vítězství se poprvé v historii radoval Trhový Štěpánov, který při stejném počtu bodů nastřílel více než druhé Maršovice.

Korunu nejlepšího střelce si se sedmi brankami vystřílel štěpánovský Michal Rakáš. Maršovický Matěj Pauer byl vyhlášen nejlepším brankářem.  Ocenění pro nejlepšího hráče převzal struhařovský Richard Červenka.

Přehled výsledků

Tabulka


Všem partnerům Sokolského dne - obci Ostředek, SPZV Ostředek a.s, Hotelu Akademie Naháč, JOMA Sportu  i těm, kteří se na zdárném průběhu celé akce podíleli, patří naše velké poděkování.

TJ JAWA Divišov děkujeme za zapůjčení druhé sady branek.

K bezproblémovému průběhu akce přispěli i oba rozhodčí – „profík“ Vojta Šonský a „laik“ Martin Novák, který se ujal nevděčné role vzhledem k omluvě druhého sudího.

Už se všichni těšíme na jubilejní desátý ročník Sokolského dne, který by se měl uskutečnit v sobotu 20. června 2020.  


 

FK Kavalier Sázava - přípravka (2.místo)

 Sokol Zaječice - přípravka (3.místo)

 TJ  Úročnice - přípravka (4. místo)

 Sokol Maršovice - přípravka (5. místo)

Ostředecká přípravka (6. místo)


 


Sokol Maršovice - starší žáci (2.místo)

Sokol Struhařov - starší žáci (3.místo)

Ostředek / Sázava "A"  (5.místo)


 

Michal  Rakáš

Matěj Pauer

Richard Červenka 


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci