Čarodějnice a stavění májky v Ostředku a Mžížovicích

30. 4. 2019 jsme se, již tradičně, sešli před Restaurací Ostředek, abychom si užili den pálení čarodějnic. Nepršelo a tak do parčíku před Restauraci dorazilo celkem dost občanů.

Ženy vyrobily čarodějnici, které pak děti namalovaly obličej. Ženy s dětmi také nazdobily májku, kterou pak muži postavili do připravené díry. Májka byla 20 metrová a tak její postavení dalo zabrat, ale dílo se nakonec zdárně povedlo. Děti si dopřávaly opečených buřtíků a dospělí chlazeného pivečka. Ani letos nechybělo pár velkých a malých převlečených čarodějnic a čarodějů.

Když se začalo stmívat, tak vyrazil průvod obyvatel směrem ke kopci vedle bývalé Jawy, kde byl zapálen opravdu veliký oheň, který nakonec vydržel doutnat až do druhého dne. Zde byla také upálena symbolická čarodějnice, kterou ženy vyrobily. Se vším pomáhali hasiči a hasičky Ostředka, kterým patří naše poděkování.
 
Michaela Nedvědová

 

Foto: občané Ostředka a Mžížovic

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci