Vyřezávání dýní 27. 10. 2018

V sobotu 27. 10 2018 se v Ostředku konalo již tradiční vyřezávání dýní. V letošním roce měl tento den trochu jiný program než v letech předchozích. Vyřezáváním dýní jsme totiž program tohoto dne zakončili.

Všichni jsme se sešli ještě za světla u hřbitova, kde jsme na počest stého výročí vzniku Československa zasadili lípu - viz. článek Vysazení stromů svobody ke 100. výročí vzniku Československa. Zde jsme poté, u teplého čaje a koláčků, počkali na tmu, abychom mohli s rozsvícenými lampióny vyrazit společnou cestou do místní Restaurace, kde na nás již čekaly dýně. Každé z dětí dostalo svou dýni, na které se mohlo vyřádit. Bylo vidět, že děti i rodiče si svou společnou práci užívají a i proto vznikly opravdu krásné vyřezané dýně. Dýně si pak všichni odnesli domů, kde rozsvícené ozdobily určitě každé obydlí.

I v letošním roce přišly některé děti převlečené do strašidelných kostýmů a zdálo se, že jich bylo více než loni. Třeba se i strašidelné převleky stanou v Ostředku tradicí.

Těšíme se na další akci!

Spolek CPV

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci